Naisosasto

 

Naisosaston tärkein tehtävä on huolehtia hälytysmuonituksista muonitussopimuksen mukaisesti.
Osastoon kuuluu 19 jäsentä, joiden ikäjakauma on 18-56. Naisosasto kokoontuu kolmen viikon välein tiistaisin. Puheenjohtajana toimii Jenni Vuorela.

Toimintamme on monipuolista. Harjoittelemme miehistön opastuksella palokuntalaisten perustaitoja kuten solmuja, alkusammutusta ja ensiaputaitoja. Teemme yhteistyötä nuoriso-osaston kanssa. Pidämme nuorille muutaman harjoituskerran vuodessa aihe vaihtuen.

Kokoontumisissamme pyrimme järjestämään mielekästä ja kaikkia jäseniä innostavaa toimintaa myös palokunta-aiheen ulkopuolelta, esim. liikuntaa, leivontaa, askartelua, teatterimatkoja ja tutustumista toisiin palokuntanaisiin.

Merkittävä osana toimintaamme on valtakunnallisesten tapahtumien järjestäminen; Päivä Paloasemalla marraskuussa ja 112-päivä 11.helmikuuta. Tähänastiset tapahtumat ovat olleet suosittuja ja keränneet hyvin kävijöitä.

infoOtamme naisosastoomme 16-vuotta täyttäneitä uusia innokkaita jäseniä. Naisosaston vetäjänä toimii Jenni Hinkkanen. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä simpeleenvpk.naisosasto@gmail.com

 

Naisosaston historiaa

 

Simpeleellä on toiminut 70-luvulla naisosasto muutaman vuoden ajan. Tammikuussa 1999 naisosasto perustettiin uudestaan, joka on toiminut yhtäjaksoisesti siitä lähtien. Perustajajäseniä olivat Leena Mäkinen, Seija Kojo, Pirkko Vuorela ja Mia Valkeapää, joista osa toimii osastossamme edelleen.

Naisosaston aiempina puheenjohtajina on toiminut Leena Mäkinen, Pirkko Vuorela, Saija Parkkinen, Annukka Leppänen ja Jenni Hinkkanen, joka toimii puheenjohtajana edelleen.

Vuosien varrella toiminta on pitänyt sisällään mm. Antiikki- ja Keräilykesäpäivien talkoita, pääsiäistansseja, myyjäisiä, kursseja, vierailuita ja palokunnan yhteisiä tapahtumia.