Hälytysosasto

Hälytysosasto vastaa palokunnan operatiivisesta toiminnasta palokuntasopimuksen mukaisesti, suoritamme palo-, pelastus-ja ensivaste hälytykset. Osastossa toimii noin 25 jäsentä jotka osallistuvat toimintaan omien mahdollisuuksien mukaan. Hälytyksille osallistumiseen vaaditaan 18 v. ikä ja sammutustyönkurssin suorittaminen.

Osaamista ylläpidetään erilaisilla kursseilla ja harjoittelemalla säännöllisesti eri tehtävien varalta. Simpeleen Vpk:n viikkoharjoitukset pidetään joka torstai klo 18.00 – 21.00. Harjoituksissa ylläpidämme hälytyksissä vaadittavia tietoja ja taitoja, muun muassa savusukellusta, liikenneonnettomuuksista pelastamista, katto- ja korkealla työskentelyä yms. Harjoitusohjelma laaditaan vuosittain ja se pitää sisällään monipuolisesti erilaisten tilanteiden mukaiset harjoitteet.

Yleisimmät onnettomuustyypit joihin palokuntaamme hälytetään ovat ensivaste-, autom.paloilmoitin, maastopalot, rakennuspalot, liikenneonnettomuudet. Hälytyksille vilkkaimmat kuukaudet ovat huhti-,touko-,kesä ja heinäkuu. Hälytykset painottuvat viikonlopuille ja päiväsaikaan.

Hälytysosasto tekee myös varainhankintaa erilaisten talkoiden merkeissä, jolloin voimme tarjota jäsenille monipuolista virkistystoimintaa ja retkiä eri teemoilla.

infoOtamme mukaan toimintaan palokuntatoiminnasta kiinnostuneita normaalin terveydentilan omaavia miehiä ja naisia. Yhteydenotot palokunnan päällikköön Marko Valkeapäähän puh. 0407653046 tai marko.valkeapaa@gmail.com. Voit myös tulla mukaan torstaisin pidettäviin harjoituksiin ja samalla tutustua toimintaan.


Hälytysosaston harjoitusohjelma

Hälytysosaston harjoitusohjelma 2021